Youtube Müzik ve Youtube Premium arasındaki fark nedir?

Özellikle son dönemlerde daha da hızlanan abonelik yarışının başını çeken isimlerden biri de Youtube. Bu abonelik yarışına bir çok platformla katılan Youtube, özellikle iki hizmeti Youtube müzik ve Youtube Premium ile kullanıcıların kafasını karıştırmış durumda. Biz de bu haberimizde bu iki hizmetin farkını ve özelliklerini sizlerle paylaşacağız.

Youtube Müzik nedir?

YouTube, geçtiğimiz yıl ABD, Meksika, Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere belirli ülkelerde Mayıs ayında YouTube Müzik hizmetini başlattı. Bu deneme ülkeleri dışında yavaş yavaş tüm dünyaya yayılan Youtube Müzik son dönemlerde çok hızlı bir yükselişle neredeyse popüler müzik streaming hizmetlerinden spotify ile kafa tutacak dereceye geldi.

Youtube Müzik hizmetini diğer uygulamalardan büyük ölçüde ayıran özellik ise hali hazırda Youtube’de bulunan müzikle ilgili tüm konserler, canlı performanslar ve cover video içeriklerini de indirilebilir içerik olarak sunması. Bu özelliğin kullanılma şekli de yapısı kadar güzel. Tüm video içeriklerini yarı ayrı aramak yerine, istediğiniz bir şarkıyı girip dinlemeye başladığınızda, uygulama otomatik olarak başka bir sekmede o şarkıya ait videoları sıralıyor. Bu şekilde tekrar tekrar arama yapmadan istediğiniz içeriği bulabilirsiniz.

Tabii ki bu içeriklerinin yanında diğer popüler uygulamaların sunduğu tarzınıza yönelik öneri şarkılar, farklı tarzda ve tarzınıza yönelik müzik listeleri ve keşfet gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca en büyük artılarından biri de kota dostu bir modu da bulunuyor.

Youtube Premium nedir ?

YouTube Premium, Youtube Müzik’ten tamamen farklı bir ürün. Youtube Müzik Youtube’deki müzik videolarını dinlenebilir bir içerik olarak sunan bir uygulama iken, Youtube Premium tüm Youtube hizmetlerini içinde bulunduran bir hizmettir

İçerik açısından bunun anlamı, YouTube Premium’un sunduğu her şeyi ve YouTube’un normal sürümünde de (reklamlar hariç) bulabilirsiniz değil. Youtube Premium’da YouTube Originals adı altında Netflix benzeri bir hizmette bulunuyor. Bu hizmet dizi ve belgesel gibi izlenebilir içeriklerin yanında, Youtube’de popüler olan kanallara özel belegeseller de çıkartıyor.

Yani Youtube Premium alarak tüm Youtube hizmetlerine tek bir seferde sahip olursunuz. Ayrıca Youtube Premium ile aldığınız hizmette, Youtube Müzik’teki reklamlardan da kaçınmış olursunuz.

Hangisini tercih etmek daha mantıklı?

Youtube Müzik, hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunan bir uygulama. Ücretsiz versiyonunda müzik indirme ve reklam gibi olumsuz özellikler olsa da sonuş olarak bu hizmete bir para ödemeden sahip olabilirsiniz.

Bunun yanında Eğer genel olarak Youtube’da zaman geçirmeyi seven biriyseniz ve Youtube Originals içerikleri’de ilginizi çekiyorsa, Youtube Premium alarak Hem Youtube Müzik uygulamasını tüm özellikleriyle kullanabilir, hem reklamsız Youtube’a kavuşabilir, hem de Youtube Originals içeriklerine ulaşarak normal Youtube’da olmayan video ve şovları izleyebilirsiniz

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir