2019 Volkswagen Arteon’daki bilmeniz gereken 6 harika özellik

Gelecekteki otomatikleşmenin belirtileri iyice hayatımıza girmiş bulunmaktadır.

Yepyeni bir araba geldiğinde, hangi yeni teknolojinin ortaya çıkacağını görmek her zaman heyecan verici. 2019 Volkswagen Arteon’un son testinde, üç göze çarpan özellik beni en çok etkiledi  Arteon şaşırtıcı bir şekilde durdurulan VW CC’ye benziyor. Her ikisi de geniş bir iç mekana sahip düşük profilli sedanlardır.

Bagaj otomatik olarak açılır.

Mükemmel mantıklı olan bir otomotiv trendi, otomatik sandıklar ile ilgilidir. Arteon’da, ellerinizle dolu yiyecekler veya futbol malzemeleri taşıyan aracın arkasında yürüyebilir, bacağınızı aracın arkasına çevirebilirsiniz ve bagaj açılır. Tabii ki, başka birinin araba kullanıyorsa ve anahtarı varsa rahatsız edici olabilen bir anahtarlık cebinizde olmalıdır.

Başlık yayalar için bir yastık işlevi görür

Arteon’daki kaput teknolojisi, Buick Regal GS’de bulacağınız şeye şaşırtıcı bir şekilde benzer.Buradaki fikir, bir kazada, eğer bir arabanın önündeyse, kaputun, düşmeyi yumuşatmak için menteşelerde piroteknik kullanarak konuşlandırması gerektiğidir. Bölünmüş bir saniyede olur ama bir can kurtarabilir.

Arka görüş kamerası logodan dışarı çıkar

Bu biraz teknik bir harikaydı. Bugünlerde çoğu otomobil yedek kamera kullandığından, standart hale geliyor ve hatta biraz sıkıcı oluyor. Arteon’da kamera, bagajı açmak ve çekmek için üzerine tuttuğunuz VW logosundan çıkar. Dikiz aynası ve geniş aynalar kadar, yedek kamerayı araçlarda kullandığım noktaya geldim.

Sunroofu açık bırakırsanız bir uyarı alırsınız

Arteon, VW’nin olası bir felaket hakkında sizi uyarması için uygulamayı kullanarak diğer modellerde başlattığı trendi sürdürüyor. Tahminde yağmur yağarsa ve açılır tavanı açık bırakırsanız, Car-Net uygulaması sizi sorun hakkında bilgilendirir. Uygulamayı kullanarak (ayrıca büyük olasılıkla ayrı bir güç kaynağı gerektirecek olan) sunroofu da kapatmanıza olanak tanıyan gelecekteki bir modeli beklememiz gerekecek.

Araba kendini park edebilir

Arteon, park yeri arayabilen ve park etmenize yardımcı olmak için otomatik olarak direksiyon simidini çevirebilen Park Yardımı adı verilen bir özelliğe sahiptir. Paralel parklarda harika olmayan insanlar için kullanışlı, her zaman kendimi park etmenin daha hızlı olduğunu buldum. Arteon sensörlerinin park yerinin araba için yeterince büyük olup olmadığını anlayabilmelerini seviyorum.

Ortam Aydınlatması

Arteon ile iç rengini değiştirebileceğinizi ve seçtikleri tonların şaşırtıcı derecede yumuşak ve ince olduğunu fark ettim. İç aydınlatma, diğer Ford modellerinde, özellikle Ford’dan özelleştirilebilir, ancak bazen renkler biraz sert veya rahatsız edici olabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir