Honor telefonlarında WPS var mı?

WPS veya Kablosuz Korumalı Kurulum, genellikle bir düğmeye basarak WiFi ağına kolayca bağlanmamızı sağlayan bir sistemdir. Honor cep telefonlarının WPS’yi nasıl uyguladıklarını görelim ve seçeneğin nerede bulunacağını açıklayacağız.

Aslında, şifreye girmeden bir WiFi’ye bağlanmak, sadece bir yönlendirici düğmesine dokunarak, çok kullanışlıdır ve bu yüzden WPS hala birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Honor ile WPS WiFi’ye nasıl bağlanılır?

WPS kullanarak bir ağa erişme seçeneği Honor telefonlarında oldukça gizlidir, ilk önce EMUI 9 ile nasıl yapıldığını göreceğiz, ancak önceki sürümlerde süreç birbirlerine benzer. Bu rotaya erişiyoruz:

Ayarlar -> Kablosuz ve ağlar -> WiFi.

  1. Şimdi sağ üstte görünen üç dikey noktaya tıklıyoruz ve görüntülenen menüden “WiFi Ayarları” nı seçiyoruz.
  2. Protokolde bir güvenlik PIN koduna sahip (yönlendirici üzerinde yapılandırılmış) bir sürümü olmasına rağmen “WPS bağlantısı” seçeneğini arayacağız, pratikte pek kullanılmıyor.
  3. Bir pencere, kablosuz bağlantıyı şifre olmadan kurmak için yönlendiricinin WPS düğmesine basmamızı ister ve kalan süreyi gösteren bir ilerleme çubuğu gösterir.
  4. Şimdi yönlendiriciye gideceğiz, burada normalde bu kısaltmaları veya birbirine kenetlenen okları dairesel şekilde gösteren WPS düğmesine bakmalıyız.
  5. Birkaç saniye sonra, Honor mobile, WPS kullanarak WiFi ağına, şifreyi girmeden bağlanmış olacak ve Honor akıllı telefonumuzdan gelen bir mesaj ile bilgilendiriliceksiniz.

İşlem, Onur telefonlarında herhangi bir sorun veya şüphe yaratmamalıdır, ancak yönlendiriciye dokunan kısım daha fazla komplikasyona neden olur.

Yönelticinin WPS’yi varsayılan olarak devre dışı bırakması mümkündür ve etkinleştirmek için kontrol web paneline girmeliyiz. Operatörümüzün bize sağladığı durumda, ilgili düğmeye basıldığında çalışmayan WPS seçeneğini bile ortadan kaldırabilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir