2019 MacBook Pro vs MacBook Air

Apple giriş seviyesi 13 inç MacBook Pro ve MacBook Air’i güncelledi. 13 inçlik yeni bir MacBook satın almayı planlıyorsanız, 2019 MacBook Pro’yu mu yoksa güncellenmiş MacBook Air’i mi tercih edeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Burada, sizin için hangisinin doğru olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için iki modeli karşılaştırıyoruz.

İki cihazın da benzerlikleri var ve bu da kullanıcıların aralarında seçim yapmasını zorlaştırıyor. Hatta benzer bir fiyat aralığına sahipler. Kayıt için, Apple 2019 Air’i “MacBook Air (Retina)” ve yeni giriş seviyesi Pro’yu “MacBook Pro 13 inç (Two Thunderbolt 3 portları”) olarak adlandırıyor.

2019 MacBook Pro vs MacBook Air:

Tasarım

Her iki cihaz da tamamen alüminyum kaplamaya sahiptir ve görünümleri benzerdir. Pro, Altın olarak mevcut değilken Hava, Gümüş, Uzay Gri ve Altın renklerinde gelir. Apple, Pro sürümünü yalnızca Gümüş ve Uzay Gri renklerinde sunar. Her ikisi de aynı Butterfly klavyelerini kullanıyor. Apple’a göre, yeni Butterfly klavyeleri, kullanıcıların eski sürümlerle karşılaştığı sorunları çözdü.

MacBook Air, 2019 MacBook Pro’dan daha ince, daha hafif ve daha taşınabilir. Hava 30.41cm x 21.24cm x 15.6mm boyutunda ve en ince noktasında sadece 4.1mm sivrilen ölçülere sahiptir. Pro modeli için 3,02 pound ile karşılaştırıldığında 2,75 pound ağırlığında. MacBook Pro, 30.41cm x 21.24cm x 14.9mm boyutlarındadır.

Her ikisi de Apple’ın kimlik doğrulama ve güvenlik için Touch Touch parmak izi sensörüne ve Force Touch izleme paneline sahip. Ancak yeni MacBook Pro tartışmalı ve kullanışlı olmayan bir Touch Bar’a sahip. Artık her MacBook Pro modelinde Touch Bar var. Yeni MacBook Air fonksiyon tuşlarını korur.

Hem yeni MacBook Air hem de Pro, iki adet USB-C Thunderbolt 3 bağlantı noktasıyla geliyor. Şarj için iki porttan birine ihtiyaç duyulur. USB-A bağlantı noktası veya SD kart yuvası yok. HDMI, VGA ve diğerleri gibi daha fazla bağlantı noktası istiyorsanız, üçüncü taraf USB-C adaptörleri ve aksesuarları satın almanız gerekir.

Görüntü

Hem yeni giriş seviyesi MacBook Pro hem de Air, IPS teknolojisiyle aynı 13,3 inç LED arkadan aydınlatmalı ekrana sahip. Her ikisi de 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip. Her ikisi de 227 ppi piksel yoğunluğuna sahip Retina ekranlardır. Her ikisi de Apple’ın onu yeni Air’e eklediği için True Tone teknolojisini sunuyor.

Benzerliklerin bittiği yer burasıdır. Pro sürümü, Air’in 400 nitesine kıyasla 500 parlaklık daha yüksek bir parlaklığa sahiptir. MacBook Pro, Wide Color (P3) teknolojisini kullanırken, Air ise sRGB ile geliyor. Ekranların performansı grafik işlemcisine bağlıdır ve Pro’nun daha güçlü bir grafik işlemcisi var.

İşlemci

Her iki cihaz da Intel’in 9. nesil Core işlemcisini almıyor. Apple onları yalnızca şimdiye kadar 15 inç MacBook Profesyonellerinde tuttu. Giriş seviyesi 13 inçlik MacBook Pro, 1.4GHz hızına ve 3.9GHz’e kadar Turbo Boost’a sahip dört çekirdekli 8. jenerasyon bir Intel Core i5 işlemci ile çalışıyor. Temel model için 8GB LPDDR3 RAM ve 128GB dahili depolama ile birlikte gelir. Grafik gücü için, Intel’in Iris Plus Graphics 645’ini kullanır.

İsterseniz, Pro modelin işlemcisini 1.7GHz saat hızında ve 4.5GHz Turbo Boost’a kadar 8. nesil Core i7’ye yükseltebilirsiniz. Ne kadar harcamak istediğinize bağlı olarak, RAM’i 16GB’a ve depolamayı 256GB, 512GB, 1TB veya 2TB’ye yükseltebilirsiniz. Pro modeli kolaylıkla videoları düzenlemek için yeterince güçlü.

MacBook Air Pro varyantı kadar güçlü değil, çünkü dört çekirdekli bir işlemci yerine çift çekirdekli bir işlemci kullanıyor. Intel UHD Graphics 617 de Pro’nun grafik işlemcisi kadar iyi değil. Air, 8 GB LPDDR3 RAM ve 128 GB depolama alanıyla eşleştirilen 1.6GHz çift çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 yonga setine sahip. İşlemciyi Core i7’ye yükseltemezsiniz, ancak RAM’i 16 GB’a ve depolama birimini 256 GB, 512 GB veya 1 TB’a yapılandırabilirsiniz.

İşlem gücü ve grafik performansı söz konusu olduğunda, Pro açık bir galibi. Ayrıca, işlemciyi Core i7’ye yükseltmenizi sağlar.

Pil ömrü

Her iki yeni model de tüm gün pil ömrü sunuyor, ancak Hava Pro’dan daha uzun sürüyor. Apple’a göre, 2019 MacBook Pro 10 saate kadar internette gezinti ve 13 saate kadar video oynatıyor. Buna karşılık, Hava internette gezinirken 12 saate kadar ve 13 saate kadar video oynatıyor.

Air’in daha uzun pil ömrü, düşük işlem gücü ve grafik özelliğiyle ilişkilendirilebilir. Batarya büyüklüğü bakımından MacBook Pro, Havadaki 49,9 watt saat ile karşılaştırıldığında 58,2 watt saatlik lityum bataryaya sahip. Pro’nun daha parlak ekranı ve daha hızlı grafikleri daha fazla pil tüketir.

Sonuç

Hangisi daha ? Video düzenleme ve çoklu görevler için çok fazla işlem gücüne ihtiyacınız yoksa ve fiyat bilincine sahipseniz, MacBook Air’e gidebilirsiniz. 2019 MacBook Pro sadece biraz daha pahalıdır, ancak karşılayabileceğiniz takdirde ekstra ücrete tabidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir