Teknopark İzmir’den 60 milyon dolarlık ihracat

İzmir’de açılan ve Ege Bölgemiz’in ilk teknopark özelliğini taşıyan TeknoPark İzmir, ürettiği yüksek teknolojili ürünlerin satışını gerçekleştirerek 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye’mizin milli teknoloji üretmesi ve üretilen teknolojilerin geliştirilmesi konusunda büyük rol oynayan teknoparklar yeni yeni kurulmalarına rağmen büyük bir hızla gelişiyorlar. Hem teknolojimizi geliştiriyorlar hem de ekonomimize katkı sağlıyorlar.

teknopark izmir ile ilgili görsel sonucu

Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, AA muhabirine, Teknopark İzmir’de 154 Ar-Ge firması bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda Prof. Dr. Yusuf Baran firmaların yazılım geliştirme, elektronik, biyoteknoloji, makina imalatı, savunma, enerji, tıp, tasarım, kimya, telekomünikasyon, ileri malzemeler, gıda, madencilik, nano malzemeler, otomotiv gibi sektörlerde de Teknopark İzmir’in çalışmalar yaptığını açıkladı.

Teknopark İzmir’in büyümesini ve güçlenmesini sağlamak için son 8 ayda tam zamanlı personel alımında artış gerçekleştiğini belirten Baran yapılacak üç binanın ardından Teknopark İzmir’in yüzde 30 ila 35 arasında büyümesini hedeflediklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir