Xiaomi akıllı telefon almanız için 7 sebep

Birkaç yıl önce, 2014 yılında, Xiaomi ilk cihazını (MI3) Hindistan’da çıkarttı. Ve bir arkadaşım bu yeni çıkan akıllı telefonunu aldığında, Çinli bir akıllı telefon olduğu için ona gülmüştüm.Çünkü o zamana kadar, insanları (ve neredeyse herkesin) insanları sahip olmadıkları şeyleri fantezileştiren ucuz ve hatalı Çin elektroniklerinden bıkmıştım.Ancak, Xiaomi bana YANLIŞ olduğunu kanıtladı. Gerçekte Güvenilir olan gerçek akıllı telefonlar üretiyorlar.

xiaomi ile ilgili görsel sonucu

Bu nedenle, kuruluşundan sadece 5 yıl sonra, Xiaomi, Çin, Apple, Samsung ve Huawei gibi teknoloji devleri ile efsaneyi kırarak en iyi akıllı telefon üreticisi oldu.

“Düşük Fiyat = Düşük Kalite” efsanesi.

Hepsi bu kadar da değil, Samsung gibi markaların varlığına rağmen neden bir Xiaomi telefonu almayı düşünmeniz gerektiğinin bazı harika nedenleri var.

1. Düşük Fiyat – Harika Özellikler

money and phone ile ilgili görsel sonucu

Fiyat bir akıllı telefon satın alırken dikkate alacağınız en önemli faktördür. Herkes bir iPhone’u karşılayamaz sonuçta.

Bu nedenle, Xiaomi, cihazlarının fiyatlandırılmasına her şeyden önem veriyor. Zamanına göre üstün özelliklere sahip amiral gemisi Xiaomi Mi5 bile 400 doların altında satışa çıkmıştı.

Çünkü 1000 kişiye 100 $ ‘lık ürün satmak her zaman 1000 kişiye 100 $’ dan daha iyidir.

Ancak maliyet, akıllı telefonlarının teknik özelliklerinden asla ödün vermedi. Xiaomi, Samsung’un diğer markalarının neredeyse Çift fiyatlarla sattığı düşük fiyatlarda aynı özelliklere sahip akıllı telefonları satmayı başardı.

2. Premium Donanım ve Yapı Kalitesi

premium xiaomi ile ilgili görsel sonucu

Düşük fiyatlar, Xiaomi telefonlarının kalitesini hiçbir zaman tanımlamamıştı. Akıllı telefonları düşük fiyatlarla satsalar da, hiçbir zaman donanım kalitesinden ve Yapı malzemesinden ödün vermediler.

İşlemci – Düşük fiyatlı akıllı telefonlar gördüğümde, çoğunun Düşük Kaliteli MediaTek işlemcileri kullandığının farkındayım. Ancak, diğerlerinden farklı olarak, hemen hemen her Xiaomi akıllı telefon, en iyi akıllı telefon işlemcisi olarak kabul edilen bir Snapdragon işlemcide çalışıyor.
Yapı Kalitesi – Xiaomi akıllı telefonların hem iç hem de dış yapısı için kullanılan malzeme de yüksek kalitededir. İnanın ki, Redmi 2 prime’imi sırtımda iyi bir yükseklikten epeyce düşürdüm. Ama yine de sadece birkaç çizik vardı ve şaşırtıcı bir şekilde önemli bir zararı yoktu.

100 dolara mal olan bir akıllı telefonun tamamen Metal ile yapılmış olduğuna inanabiliyor musunuz?

3. Harika kamera

Pro Photography Xiaomi High quality camera

Zaten Xiaomi’nin yüksek kaliteli donanım kullandığını söylediğim gibi, kamera modülü istisna değil. En uygun fiyatlı bir akıllı telefon veya amiral gemisi olsun, Xiaomi akıllı telefonlar her zaman mükemmel bir fotoğraf makinesine sahip.

4. MIUI – Son derece Özelleştirilebilir Android Tabanlı İşletim Sistemi

miui ile ilgili görsel sonucu

2010 yılında eski Kingsoft CEO’su Lei Jun tarafından kurulan Xiaomi, Android’in özel bir sürümünü (MIUI) sağlayan bir yazılım şirketi olarak başladı. Başlangıçta akıllı telefon üreticileri değildiler.

MIUI büyük popülerlik kazandı ve çok sayıda akıllı telefona aktarıldı. Bu nedenle, Android’in stok versiyonunun sahip olmadığı birçok özelliğe sahip oldu.

2011’de kendi donanımlarını yapmaya başladılar ve ilk akıllı telefonunu MIUI ile birlikte başlattılar. MIUI, temel ürün ve Xiaomi’nin gücü idi.

5. Daha İyi Güvenilirlik

handshake ile ilgili görsel sonucu

Çoğu çin ürünü için kötü bir itibar var çünkü düşük kaliteli malzeme kullanıyorlar. Ama hepsi değil. Yine söylemeliyim ki, Xiaomi çok kaliteli donanım kullanıyor.

Xiaomi akıllı telefonumdan birini yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve bana daha sonra bir yazılım güncellemesi ile giderilen bazı ısıtma sorunlarının yanı sıra herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Satış sonrası servis hakkında konuşmak için, servis merkezine hiç girmedim çünkü buna hiç ihtiyacım olmadı. Xiaomi akıllı telefonlar genellikle güvenilirdir. Ancak, yine de bir servise ihtiyacınız olursa, sayıları artmakta olan servis merkezleri var.

Bir yazılım sorunu ise, resmi MIUI forumundan kolayca bir düzeltme alabilirsiniz. Xiaomi’nin büyük bir hayranları ve geliştiricileri topluluğuna sahip olduğu için probleminizi çok kısa sürede çözebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir