Uzayda Şekerler: NASA, meteorlardaki yaşamın kökenine dair ipucu bulur

NASA gezegenimizin ötesindeki yaşamı bulma misyonunda yeni bir ana keşif olduğunu duyurdu: şekerler. Spesifik olarak, uzay ajansı hayat için gerekli şekerlerin meteorlarda bulunduğunu söylüyor; Bu bileşikler, yaşam oluşumunda “biyolojik olarak önemli” kabul edilen diğerlerine katılır. Keşif iki farklı meteordan oluşuyor.

Yaşam için gerekli malzemeleri taşıyan meteorların uzak geçmişinde Dünya’ya çarpmış olabileceği fikri, sonunda gezegenimizde yaşamın oluşumuna yol açan bileşikler sağladı. Bu en son keşif, biyo-temelli şekerlerin tümü olan ksiloz, riboz ve arabinoz varlığını ortaya çıkarıyor.

Bileşikler, ‘karbon açısından zengin‘ olarak tanımlanan iki meteorit olan Murchison (tip CM2) ve NWA 801 (tip CR2) ‘de bulundu. NASA’nın, ribozun RNA’da, “haberci molekül” olan RNA’nın önemli bir bileşeni olduğuna dikkat çekti. spesifik proteinlerin oluşturulması. Şekerler daha önce meteoritlerde bulunan nükleobazlar ve amino asitleri, ayrıca yaşamın bileşenlerini birleştirdi.

Bu bulguyu ayrıntılandıran yeni yayınlanan çalışmanın arkasındaki baş yazar Yoshihiro Furukawa, “şekerlerin meteorlara gelince hayatın ana yapı taşları arasında eksik bir parça” olduğunu açıkladı. Bulgular, Japonya’nın Hayabusa2 ve NASA’nın OSIRIS-REx uzay aracını içeren iki görev olan Bennu ve Ryugu gibi asteroitlerden toplanan örneklerin analizini şekillendirmeye yardımcı olacak. Araştırmacılar meteorlarda bulunan şekerlerin üretilmesinin olası olmadığını söylüyor; Gelecek için diğer meteoritlerin ek analizleri planlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir