Titan, Satürn’ün yörüngesindeki en büyük aydır ve NASA ayın ilk küresel haritasını açıklamıştır. Harita, kum tepeleri, göller, ovalar, kraterler ve diğer alanların dünyasını gösterir. Buradaki önemli fark, Dünya’nın sahip olduğu su gölleri yerine Titan’ın yüzeyinde metan ve etan hidrokarbonları olmasıdır. Yeryüzünde bunlar gazlar, ama Titan’ın soğuk soğuklarında, sıvılar gibi davranıyorlar. Bilim adamı Rosaly Lopes, aktif metan bazlı hidrolojik döngünün karmaşık bir jeolojik manzara oluşturduğunu söylüyor.
NASA, Titan’ın yüzeyinin güneş sistemindeki en jeolojik çeşitliliklerden biri olduğunu söylüyor. Bilim adamı, 2004 ve 2017 yılları arasında faaliyet gösteren NASA Cassini misyonundan toplanan verileri kullandı. Uzay aracı, Mercury’nin büyüklüğünde olan 120’nin üzerinde Titan uçağını tamamladı.
Lopes ve ekibi azot ve metandan yapılan ayın opak atmosferine nüfuz etmek için Cassini radar görüntüleyicisinden gelen verileri kullandı. Titan ile Dünya arasında ikisi arasındaki büyük farklılığa rağmen benzer özellikler var. Harita, Titan’ın küresel olarak enlem ile net bir dağılıma sahip farklı jeolojik arazilere sahip olduğunu ve bazı arazilerin diğerlerine göre daha fazla zemin kapladığını göstermektedir.
Lopes, çalışmanın birleşik veri setlerini ve araçlarını kullanma örneği olduğuna dikkat çekiyor. Ekibin sentetik açıklık radarı ile küresel kapsama alanı olmadığına dikkat çekti, bu nedenle arazinin eksik olduğu bölgelerde ne olduğunu anlamak için farklı arazi birimlerinin özelliklerini ilişkilendirmek için radar için diğer araç ve modlardan gelen verileri kullandılar. Hidrokarbonlar metan ve etan, suyun Dünya üzerindeki sahip olduğu Titan rolünü üstlenirler.