WordPress Sitenizin Güvenliği İçin Notlar

WordPress Sitenizin Güvenliği İçin Notlar

Şimdi, resmin diğer tarafına bakalım. Son zamanlarda yapılan bir anket raporunda, siber saldırıların çok yaygınlaştığı günümüzde, tüm web sitelerinin yüzde 70’inin saldırılara karşı savunmasız olduğu belirtildi. Ancak uzmanlar, web sitelerinizin güvenliğini daha iyi sağlamak için bazı temel önlemlerin bulunduğunu işaret ediyor. WordPress web siteleri için daha güvenli olmalarına yardımcı olabilecek bazı temel ipuçlarına göz atalım:

Web sitesi kilidini ayarlayarak web sitesi erişimini kısıtlayın

WordPress web sitenize erişimi kısıtlamak için web sitesi kilitlemesini ayarlamak, web sitesinin güvenliğini sağlamak için çok önemlidir. Bilgisayar korsanları, farklı şifreler kullanarak sisteminize girmek için ellerinden geleni yapacaktır, ancak oturum açma sınırlarını belirleyerek kaba kuvvet girişimleri önlenebilir. Giriş yapma denemelerinin sayısı bu sınırı aştığında, derhal haberdar olursunuz.

Kullanıcı adı yerine giriş olarak e-posta ile gir

WordPress web sitelerine e-posta girişi, güvenlik sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, bir kullanıcı adı seçmek yerine, giriş bilgileriniz için e-postanızı seçmeniz önerilir. Bunun nedeni, kullanıcı adlarının e-posta kimlikleriyle karşılaştırıldığında kolayca kırılmasıdır.

Her zaman iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanın

Giriş sayfasında her zaman iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmayı tercih edin. Bu, giriş yaparken iki farklı bileşeni giriş yapmayı deneyen herkesten ister. Bileşenler herhangi bir şey olabilir – bunu izleyen bir şifre veya soru, bir dizi karakter vb. Olabilir. Zaman zaman biraz rahatsız edici olabilir. güvenlik son derece önemlidir, iki faktörlü kimlik doğrulamasına devam etmek her zaman iyidir.

Parola yönetimine önem vermek

Parola yönetimi, web sitesi güvenliği için çok önemlidir. Web sitenizin şifresini düzenli olarak değiştirerek WordPress web sitenizin güvenli olduğundan emin olun. Ayrıca, şifrenizin her zaman güçlü ve kırılması zor olduğundan emin olmanız gerekir. Küçük ve büyük harflerin yanı sıra alfabe ve özel karakterlerin (alfasayısal olmayan karakterler) karışımı olan şifreleri kullanın.

Giriş URL’nizi her zaman yeniden adlandırın

Giriş URL’sini yenisiyle değiştirmek, WordPress web sitenizi doğrudan kaba kuvvet saldırılarının neredeyse yüzde 99’undan korumanıza yardımcı olur. Giriş sayfanızın doğrudan URL’sini hiç dğeiştirmezseniz, bilgisayar korsanlarına web sitenizi ziyaret etmek ve hacklemek için açık bir davetiye vermiş olursunuz.

Artık kullanmadığınız eski eklentileri silin

Artık kullanmadığınız tüm eski eklentileri silin. Eski, kullanılmayan eklentiler saldırganlar tarafından WordPress web sitenize arka kapı girişi elde etmek için kullanılabilir.

Wp-admin dizinine bir şifre ekle

WordPress web sitenizin wp-admin dizinine bir şifre eklemek her zaman iyidir. Bu, özellikle yönetici alanını ve genel olarak WordPress web sitesinizi güvenli hale getirmeye yardımcı olur.

Güvenlik duvarı yazılımı yükleyin

WordPress web sitenizi dış tehditlere karşı korumak için güvenlik duvarı yazılımı yükleyin. Mevcut birçok seçenek var. İhtiyaçlarınıza uygun ve kapsamlı güvenlik sağlayan birini seçin. WordPress web sitenizin güvenliği için sağlam bir güvenlik duvarı yazılımı şarttır.

SSL ile Veriyi Şifrele

SSL (Güvenli Yuva Katmanı) sertifikası, veri güvenliği açısından kritiktir. SSL sertifikasıyla, web sitesi verilerinizi ve web sitenize erişen kullanıcıların verilerini şifreleyin ve güvenceye alın.

Düzenli yedeklemeler alın

Gerekli tüm adımları atmış olabilirsiniz, ancak yine de veri ihlalleri olabilir. Veri yedeklemesinin uygunluğunun geldiği yer burasıdır. Veri yedeklemelerini yapın, düzenli olarak güncelleyin. Bu, bir güvenlik ihlali durumunda web sitenizi hızlı bir şekilde geri yüklemenize yardımcı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir