Android cihazınızı şifreleyin
Android akıllı telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda. Arkadaşlarınız, şifreleriniz, kişisel fotoğraflarınız ve sım kartta bulunan numuralarınız elinizden gidebilir. Hırsızlar genellikle cihazınızı satmak için silme ile ilgilenir, ancak telefonunuz yanlış ellere düşse bile hassas bilgilerinizin güvenli olduğundan emin olmanın bir yolu vardır.
Android cihazlar tüm verileri şifrelemeye sahiptir. Doğru şifre olmadan, telefonuna girmesi imkansızdır.Sizlere bu kılavuzda, Android cihazınızda şifrelemenin nasıl etkinleştirileceğini sizlere 5 adımda anlatmaya çalışacağım.
Android telefonunu yedekleme
Henüz yapmadıysanız Android cihazınızı yedeklemelisiniz. Bu, şifreleme işlemi sırasında bir şey ters giderse bilgilerinizin güvende olması anlamına gelir. Ayrıca, cihazınız kaybolursa verilerinizi geri yüklemek için bir yolunuz olduğu anlamına da gelir.
Bir Android telefonu yedeklemek için yerleşik Google Sync özelliğini veya Helium gibi bir üçüncü taraf uygulamasını kullanarak verilerinizin yedeğini alabilirsiniz.
Ultra paranoyak hissediyorsanız, Windows Phone Companion ile PC’nize yedekleyin. Adım adım bir eğitici için Windows Phone Companion’ı kullanma kılavuzumuza bakın. Bunun nasıl yapılacağı hakkında kılavuzumuzu inceleyin.
Windows Phone Companion ile PC’nize yedekleyin. Adım adım bir eğitici için Windows Phone Companion’ı kullanma kılavuzumuza bakın.
Android cihazı şarja takınız
Cihazınız yedeklendiğinde, en az% 80 pil olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca tüm zaman boyunca şifrelemenin gerçekleşmesi gerekir. Bu, şifreleme işlemi sırasında bir şey ters giderse, cihazınızın çalışmayacağı gerçeğinden kaynaklanmaktadır.
Pilinizin hızla tükeniyorsa Android Cihazlarda gücü optimize etme kılavuzumuza bakın. Zaman konusuna girerken, şifrelemenin, verilerinizi anında silmeye ihtiyaç duyduğu için telefonunuzu yavaşlatabileceğini unutmayın. Bu, modern akıllı telefonlarda fark edilmemelidir.
Kilit Ekranını Ayarlayın
Kilit ekranı PIN’i veya deseni ayarlamadıkça şifreleme işlemi devam edemez. Henüz yapmadıysanız bunu ayarlamak için Ayarlar> Güvenlik> Ekran Kilidi’ne gidin.
İdeal olarak, harf, sembol ve rakam karışımı ile en az 12 karakter uzunluğunda bir şifre kullanmalısınız. Ancak, ekran kilidini açmak istediğiniz her seferinde bu şifreyi girmeniz gerektiğinden, uzun bir PIN veya karmaşık desen kullanmak daha iyi olabilir.
Ekran kilidini etkinleştirir seniz , aramaları ve mesajları almak için ileride girmeniz gerektiğini unutmayın.
Android cihazı şifrelemeye başlayın
Telefonunuz hala sarjda takılı oldugundan emin olunuz ve sonrasında Güvenlik> Ayarlar’a dokunun ve ‘Şifreleme‘ bölümüne ilerleyin. ‘Şifrele‘ telefonuna dokunun. Güvenlik uyarısını okumak için biraz zaman ayırın. Bundan sonra, verileri görüntülemek için son adımda seçtiğiniz yöntem kullanılarak ekranın kilidi açılmalıdır. Şifre kodunuzu kaybederseniz, telefonu sıfırlamanız gerekir.
Şifreleme işlemine başlamak için ‘Telefonu Şifrele‘ ye dokunun. Bu devam ederken herhangi bir sebepten dolayı telefonunuzu fişten çekmeyin veya kurcalamayın. Süreç tamamlandığında Android size bilgi verecektir. Genellikle bu yaklaşık bir saat sürer.