Akıllı telefon üreticisi denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri LG desek yanlış söylemiş olmayız diye düşünüyoruz. Her ne kadar akıllı telefonlardan önceki mobil telefon endüstrisinde istediği popülerliği yakalayamasa da G serisi ile, özellikle de G2 ve G3 modelleriyle adını duyuran ve o tarihten beri de Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar arasında en iyi markalardan biri olan LG 2019 yılında da adından söz ettirmeye devam ediyor.
Bu yazımızda sizler için piyasadaki en iyi LG telefonlarından bahsettik. Listeyi belli bir kıstasa göre (örneğin en uygundan en pahalıya) göre yapmadık. Genel bir listeleme şeklinde aşağıdan inceleyebilirsiniz.
1- LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ, LG’nin iki amiral gemisi telefon hattından en sonuncusu (diğeri V serisi). LG V40 modeli ile piyasaya etkili bir çıkış yapmasına rağmen, G7’nin düşük fiyatı ve yüksek kaliteli özellikleri onun V40 modeli karşısında avantaj kazanmasına yardımcı oluyor.
Telefon, Snapdragon 845 yonga ile destekleniyor ve bu yonga seti de sizlere telefonda istediğinizi yapma gücünü veriyor. 6,1 inç yüksek çözünürlüklü OLED ekran ile, doğrudan güneş ışığında bile oldukça güzel ve net bir görü elde edebiliyorsunuz. G7’nin bize göre eksik kısmı ise, tasarım yönünden kendinden önce çıkan telefon modellerine benzemesi ve bu tasarımların üstüne bir şey koymamış olması.
LG’nin yapay zeka özellikleri teoride zarif olsa da, cihazın arka tarafındaki öne çıkan geniş açılı kameranın sunduğu esneklik gayet kullanışlı. Ayrıca medya tarafında da LG G7 şaşırtıcı derecede güçlü hoparlörlere sahip.
2- LG V40 ThinQ
V40, hem keskin hem de HDR10 içeriğini göstermeye hazır olan 6,4 inç OLED ekrana sahip. Bunun da ötesinde, telefonda HDR10 video kaydına bile ekleyen, üçü arkada ve ikisi önde olmak üzere çok yönlü bir beş kamera sistemi bulunuyor.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, LG V40, Snapdragon 845 yonga setini kullanıyor, ancak varsayılan olarak 6GB RAM ile birlikte geliyor. Bu da onu bir çok telefondan farklı bir yere koyuyor. Çentikli ekranı ise tasarımı gibi LG G7 ile paylaştığı başka bir özellik.
Ses sistemi tutkunları, yerleşik 32 bit Quad DAC‘nin ve DTS: X surround ses desteğinin tadını çıkarabilirler. Eğer doğal ve engebeli alanları gezmeyi seviyorsanız, telefonun MIL-STD-810G şok direnci ile birlikte suya ve toza karşı IP68 derecesi bu engellere karşı dayanıklılığında güven verici özellikler olarak öne çıkıyor. Bu yüzden dışarıda ve çevresinde telefonunuza zarar gelmesinden endişe duymanıza gerek kalmıyor.
3- LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ, LG’nin ‘fütüristik‘ bir telefon tasarımı üzerine yoğunlaşması üzerine çıkan bir tasarım. Bu nedenle telefonu açmak için elindeki damarları tarayan El Kimliği ve telefonun üstündeki hava üzerinden sadece elinizi sallayarak cihazı gezinmenizi sağlayan el hareketleri gibi bir çok yeni özelliğe sahip bir şekilde piyasaya sürüldü.
Bu sayılan özelliklerin hepsi olsa mükemmel bir şekilde çalışmıyor ve LG G8 ThinQ tüm vaatlerini tam olarak yerine getirmiyor. Ancak bu cihaz hala en son teknolojiye sahip bir yonga seti ve hoparlör işlevi gören titreşimli bir ekran gibi bazı harika özelliklere sahip, tüm özellikleri harika bir şekilde bizlere sunmasa da, bu sorunları onu iyi bir telefon yapmaktan geri tutmuyor.
4- LG V35 ThinQ
LG’nin V35 ThinQ piyasanın üst sıralarından çıkıyormuş gibi görünüyor, fakat henüz o kadar da eski değil. Telefon hala 2018’in en üstündeki Snapdragon 845 yonga setine sahip ve 6GB RAM ile destekleniyor, bu da önümüzdeki birkaç yıl boyunca çoğu akıllı telefon kullanıcısının taleplerini karşılama potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Ve, belki de bu yüzden LG V35 hala görmek istediğimizden biraz daha pahalı.
Tasarımı gayet şeffaf olan telefonda çentik gibi detaylar bulunmuyor. Ancak 6 inçlik büyük bir OLED ekrana sahip. Telefonun arka kamera sistemi bir sensörde geniş açılı bir mercek içerir ve 4K HDR video kayıt özelliğine sahiptir.
2019’daki en heyecan verici telefon olmasa da, içlerinde hala hayat var, bu yüzden iyi bir indirim bulabilirseniz, yatırım yapmaya değer olabilir.
5- LG Stylo 4
Orta seviye bir telefonun illaki kötü bir telefon olması gerekmiyor ve bu LG Stylo 4 ile açık bir şekilde anlaşılıyor. Telefonda OLED ekran bulunmasa da, FHD + çözünürlükte 6.2 inçlik geniş bir ekrana sahip. Bu ekran LG’nin aktif kalemi ile çalışıyor ve onu Galaxy Note benzeri, Galaxy Note’dan uygun bir telefon haline getiriyor.
Stylo4, 3 GB RAM‘e sahip Snapdragon 450 yonga setinde Android 8.1 kullanıyor, bu yüzden oyun ve ağır çoklu görevler dışındaki her şey için iyi bir performans sunan bir telefon.
Ekran kalemi ve geniş ekranın yanı sıra, fazla kendine has bir özelliği olmasa da, orta segmentin en iyilerinden biri olan bu telefon bir çok insanı mutlu edebilir