Bilim adamları Samanyolu Gökadası’nda yaklaşık 100 milyon kara delik bulunduğunu tahmin ediyorlar. Bilim adamları genel olarak Galaksimizdeki kara deliklerin Güneş kütlesinin 20 katından fazla olamayacağını kabul eder. Çinli bir ekip tarafından yönetilen bir grup bilim insanının yeni bir keşfi bu görüşü zorladı.
Ekip, Güneş’in kütlesinin 70 katı olan bir kara delik tespit etti. Büyük kara delik olarak adlandırılan LB-1, Dünya’dan yaklaşık 15 ışık yılı uzaktadır. Dev karadeliğin keşfedilmesi, ekipteki bilim adamlarından birine göre, bu yıldız boyutundaki mevcut modellerin bu büyüklükteki karadeliklerin olmaması gerektiğini söylediği için sürpriz oldu.
Bilim adamları, yeni karadeliğin keşfedilmesinden önce, Galaksimizde bulunan kimyasal kompozisyona sahip çok büyük yıldızların, gazlarının çoğunu, yaşamlarının sonu yaklaşırken, güçlü yıldız rüzgarlarında tutacağını düşünüyorlardı. LB-1’in keşfi, takımın mümkün olduğunu düşündüğünün kütlesinin iki katı bir kara deliğin mevcut olduğu ve teorisyenlerin oluşumunu açıklama zorluğunu üstleneceği anlamına geliyor.
Kara deliklerin keşfi ancak kara delik bir eşlikçi yıldızdan birkaç yıl öncesine kadar gaz aldığında mümkün oldu. Bir başka yıldızdan gelen gaz, Dünya’dan tespit edilebilen X-ışını emisyonları oluşturdu. Kara deliklerin çoğu yakındaki bir yıldızdan aktif olarak gaz tüketmediğinden, sadece iki düzine Galaktik yıldız kara deliği tanımlanmış ve ölçülmüştür.
Çin takımı, yerçekimi tarafından çekilen görünmez bir objenin yörüngesindeki yıldızları bulmak için Büyük Gökyüzü Alanlı Çok Nesneli Fiber Spektroskopik Teleskopu (LAMOST) kullanarak bu sınırlamayı aşmayı başardı. LB-1’in ilk keşfedilmesinden sonra, diğer gözlemler, LB-1’in her 79 günde bir yörüngede dönen Güneş’ten sekiz kat daha ağır bir yıldızı olan 70-güneş kütleli bir kara delik olduğunu gösterdi.