Bir fotoğrafın Photoshop olup olmadığını anlamak mümkün mü ?

İnternette sürekli olarak paylaşılan fotoğraflarda gerek mizahi, gerek art niyetli olarak Photoshop’un kullanıldığını görüyoruz. Bu paylaşımlar kimi zaman toplum içerisinde, özellikle Sosyal Medya üzerinde çok kısa süre içerisinde yayılarak yanlış algılanmalara yol açabiliyorlar. Biz de bir resmin veya fotoğrafın Photoshop ile düzenlenip düzenlenmediğini nasıl anlayabileceğinizi bir rehber aracılığıyla anlatmak istedik.

Bir Resimde Photoshop Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

Profesyonel Photoshop kullanıcıları, özellikle de grafik tasarımcılar, işlerini en ince detayına kadar özenle yaptıklarında bu konuda harika sonuçlar çıkartabiliyor ve sonuç olarak başka tasarımcılar bile o fotoğrafın Photoshop ile düzenlenip düzenlenmediğini anlayamıyor. Onlar anlayamadığı gibi, Photoshop‘un etkisini tam olarak bilmeyen insanlar da bu fotoğraflara çok kolay kanabiliyorlar.

1- Metin Belgesi

Bu konuda ilk önce denemeniz gereken yol (veya en kolayı da diyebilirsiniz). Şüpheli bulduğunuz resmi alarak üzerinde sağ tıklayın. Ardından “Birlikte Aç” deyin ve karşınıza yukarıdaki gibi bir karmaşık tablo gelecektir. Bu satırlar arasında eğer herhangi bir Photoshop sürümü hakkında (“Adobe Photoshop CS 5” gibi) ibareler yer alıyorsa, bilin ki o fotoğraf daha önceden Photoshop üzerinde oynanmıştır.

2- Kaynak Görüntüle

Bu yolu denerken, direkt bilgiye ulaşma olasılığınız gayet yüksek. Bir resim Photoshop ile düzenlendiyse, Photoshop’ta kaydedildiği için fotoğrafın kaynağında düzenlendiği Adobe Photoshop sürümü yazar ve kaydedilir. Siz de bu kayda bakarak resmin daha önceden düzenlenip düzenlenmediğini anlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir