Demon’s Souls Remake inceleme

Bugün inceleyeceğimiz oyun, 2009 yılında Playstation 3 için çıkmış olan Demon’s Souls’un, Playstation 5 ile beraber tekrardan karşımıza çıkan Remake hali. Önceki oyunun geliştirici kısmında FromSoftware, SIE Japan Studio ve Shirogumi bulunurken şimdi ki oyunda Bluepoint Games ve SIE Japan Studio bulunuyor.

Playstation 5’e özel olarak çıkan oyun, DualSense ile birlikte gelen Haptic Feedback ve Adaptive Trigger özelliklerine sahip. Gerek haritalar gerek ise menülere kadar birçok grafiksel yeniliğe giden oyun, Türkçe altyazı seçeneğine de mevcut. İsterseniz oyunun hikayesini anlatıp vakit kaybetmek yerine 2009’daki ilk hali ile 2020’deki Remake halini kıyaslayalım.

Bildiğiniz gibi oyunlarda Remastered ve Remake gibi kavramları bu sıralar sıkça duymaya başladık. Remastered basit olarak oyunun grafiklerinin ve kimi zaman da seslerinin yenilenmiş sürümüdür. Remake ise oyunun modernize edilmesi ve önceki oyuna benzer şekilde tekrardan yapılması oluyor. Yani Remake daha kapsamlı bir süreç. Bu oyunda, ufak değişiklikler yapılmasına rağmen eski oyuna sadık kalınmış. Örnek vermemiz gerekir ise, eskiden tüketilebilir kaynaklardan bir adet kullanılabilirken, bu oyunda istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz.

Demon's Souls Remake: Detailed Comparison Between PS5 and PS3 Gameplay -  EssentiallySports

Farklı bir örnek vermemiz gerekir ise oyunda depo boşalmak için eskisi gibi bulunduğunuz haritadan deponun bulunduğu alana gitmeniz, depoyu boşalttıktan sonra tekrardan eski haritaya dönmeniz ve tekrardan düşmanlarla uğraşmanız gerekmiyor. Bunun yerine envanter dolduğu zaman, direk ekranda depoya gönderme seçeneği karşınıza çıkıyor. Oyunun yeni halinde bunun gibi iyileştirmeler mevcut.

Bunlar her ne kadar vakit kazandırsada, yine de checkpoint sistemi günümüze uyarlanmamış. Oyunda boss kesene kadar herhangi bir checkpoint noktası bulunmuyor. Yani boss’u geçmeden ana karakter ölürse, tüm geçilmiş olan yerlerin tekrardan geçilmesi gerekiyor. Yani kısaca belli mesafelerde ekstra checkpoit noktaları bu oyunda da bulunmuyor. Evet belki bazıları oyunun tarzının bu olduğunu söyleyebilir. Ancak yinede, Crash Bandicoot 4’de bulunan Modern ve Retro gibi farklı oyun modlarının bu oyunda bulunsa daha iyi olabilirdi.

Oyunda gerek menü, gerek ise harita tasarımları, grafiksel olarak geliştirilmiş. Oyun Playstation 5’de performans modunda 60 FPS veya daha iyi görsellik ile 30 FPS oynanabiliyor. Büyük olasılıkla bu oyunu oynayanlar, oyunun hızlı yapısı sebebi ile 60 FPS oynamayı tercih edebilir. Oyun şuanda Playstation Store’da Playstation 5 için 619TL’ye satılmakta. Genel olarak baktığımızda eski oyuna sadık olması, grafik geliştirmeleri ve yeni nesil Haptic Feedback ve Adaptive Trigger özellikleri ile 11 yıllık oyun modernize edilmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir