Keenetic Hero DSL AC1300 İncelemesi

Bugün sizlerle internet bağlantıları konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Keenetic firmasının yüksek performans ve özelleştirilebilir cihazı olan Keenetic Hero DSL AC1300’ü inceleyeceğiz. ADSL/VDSL modem olan Hero DSL AC1300 kendi rakipleri olan diğer DSL modemlerden farklı olarak 35b profiline sahip. Bu güncel ve çağa uyum sağlamış özellik sayesinde 300mbps’ye kadar DSL bağlantılar yapmamıza olanak sağlıyor. DSL bazlı özelliklerine devam etmek gerekirse bu ürün bizlere piyasada çok fazla karşımıza çıkmayan bir özellik ile kendini diğer ürünlerden ayırıyor. Bu önemli özellik ise SNR margin ayarlama özelliği. SNR margin teriminin anlamı ise sizin hattınız üzerinden gelen sinyal ve gürültü arasındaki ilişkinin sayılara dökülerek temsil edilen bir değeri. Bu özellik sayesinde hattınız üzerinde manuel değişikler yapabilir ve bu sayede hattınızı daha kararlı hale getirebilirsiniz. DSL raporlama ve tanılama özelliğini de bulunduran Hero DSL AC1300, bu özellik sayesinde DSL hattınızda herhangi bir problemle karşılaştığınızda DSL raporunu çalıştırıp Keenetic destek ekibini aradığınızda sorununuz daha kolay bir şekilde çözüme kavuşabilecek. Çünkü siz raporu çalıştırdığınızda otomatik olarak hat analizi yapılacak ve ilgili kişiler daha kolay ve ulaşılabilir bir şekilde sorununuza yardım edebilecek olacak.

Ürünün içinde çift çekirdekli 900mhz işlemci bulunuyor. Bu sayede modemin üstlenebilecek olduğu zorlu ağ görevlerini yerine getirebilmesi ve VPN gibi hizmetler kullanılmak istenirse bu durumlara yetecek yeterli gücün sağlayabiliyor. Ürünün desteklediği VPN protokolleri ise PPTP, SSTP, L2TP/IPSec, IPSec, OpenVPN ve Wireguard. Teorik olarak 1300 mbps’ye kadar kablosuz hız destekleyen Hero DSL AC1300, bu hızın 400 mbps’ni 2.4 ghz bandında, 867 mbps’sini ise 5 ghz bandında bizlere sunuyor. 2.4 ghz ve 5 ghz bandı arasındaki fark ise 2.4 ghz bandında kablosuz sinyaller daha uzak mesafelere gidebilir ancak maksimum teorik hız düşüktür. 5 ghz bandında ise kablosuz sinyaller uzak mesafelere gidemezken maksimum teorik hızları yüksektir. Fakat burada belirtmek isteriz ki cihazın 2.4 ghz bandında sunduğu hız standart denilebilecek hız olan 300 mbps değil 400 mbps olarak verilmesi bizce cihazın bir artı özelliği.

Cihaz aynı zamanda MU-MIMO, Beamforming ve Airtime Fairness özelliklerini de bünyesinde bulunduruyor. Bu özelliklerin neler olduğundan bahsetmek gerekirse MU-MIMO sayesinde cihaz çoklu eş zamanlı bağlantı desteğine sahip olmuş oluyor. Yani aynı zaman içerisinde birden fazla cihazla veri alışverişi yapmanıza olanak sağlıyor. Beamforming özelliği sayesinde ise cihazın bulunduğu ortamın içindeki internete bağlanılacak diğer cihazlar belirleniyor ve modemden çıkan kablosuz sinyaller bu belirlenmiş yerler baz alınarak yollanıyor. Airtime Fairness ise ağ performansını arttırmaya yarayan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Hero DSL AC1300, 4 adet 5 dbi anten ile karşımıza çıkmakta. Yüksek kazançlı bu antenlere yön verilebiliyor. Ancak bu antenler değiştirilemez durumda monte edilmiş. Ayrıca ürünün içindeki devrelere monte edilmiş olan 2 adet power amplifier bulunmakta. Bu sayede mobil cihaz veri alış-verişlerinde büyük bir avantaj sağlanıyor. Ürünün arka tarafında 5 adet Ethernet portu bulunmakta. Hero DSL AC1300’ü diğer ürünlerden ayıran özelliği ise bu 5 portun tamamında gigabit hızları desteklemesi. Eğer evinizde veya ofisinizde yüksek hızlarda bağlanmanız gereken cihazlar bulunuyorsa bu özellik tam sizlere göre. Bu 5 adet portun tek özelliği sadece gigabit hız desteklemesi değil. Aynı zamanda bu 5 portun her birinin ayrı ayrı yönetilebilmesi. Eğer fiber internetiniz varsa bu cihazla Ethernet portu üzerinden fiber internetinizi sonlandırabilirsiniz. Cihazda aynı zamanda bağlantı yedekleme ve önceliklendirme özellikleri bulunmakta. Bu sayede evinizde veya iş yerinizde hem VDSL/ADSL internet hem de fiber internet kullanıyorsanız bu iki interneti Hero DSL AC1300 üzerinde sonlandırabiliyorsunuz ve bağlantı önceliklendirme özelliği sayesinde istediğiniz cihazı istediğiniz internet planı üzerinden çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Cihazda 2 adet USB portu mevcut. Bunlardan bir tanesi USB 2.0 iken diğeri USB 3.0 desteğiyle cihaza eklenmiş bulunmakta. Bu USB portları ile cihazına takacağınız USB sürücünüzü Keenetic’in ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu KeenDNS alan adı ve WebDAV sunucu bileşenini kullanarak kendi kişisel bulut depolamanıza dönüştürebilirsiniz. Cihazın hali hazırda Google Play ve App Store’da bulunan uygulaması mevcut. Bu sayede mobil cihazınız üzerinden güvenlik duvarı kuralları ve aile planları oluşturabilir, hız sınırlandırması uygulayabilir, yazılım güncelleyebilir ve cihazlar için önceliklendirmeler yapabilirsiniz. Son bir söz söylemek gerekirse bünyesinde birçok özellik barındıran bu cihaz çok yönlü ve erişilebilir bir şekilde tasarlanmış. Eğer bir modem veya router’a ihtiyacınız varsa Keenetic Hero DSL AC1300’e bir şans vermenizi öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir