Merkür’ün Dünya ile Güneş arasında ki nadir bir geçişi yarın gözlemlenilebilecek

11 Kasım Pazartesi günü, Merkür, Dünya ile Güneş arasında nadir bir geçiş yapacak. NASA’ya göre, bu geçiş her yüzyılda yalnızca 13 kez gerçekleşiyor; Bir sonraki geçiş 2032 yılına kadar gerçekleşmeyecek. Dünyadaki çoğu insan geçide şahit olacak, ancak bunu kendiniz için görmek biraz zor olacak.

İlk önce, NASA, halka doğrudan Güneş’e bakmanın çok tehlikeli olduğunu hatırlatıyor. Bu da kişiyi kalıcı görme hasarı riski altına sokuyor. Saygın bir satıcıdan bir Güneş filtresi kullanmak önemlidir; ayrıca en az 50x zoom yapabilen bir teleskopa ihtiyacınız olacak.
Merkür, Güneş Sistemimizdeki en küçük gezegendir; Güneş’e kıyasla, gezegen yıldızımızın önünden pürüzsüzce geçen küçük siyah bir nokta gibi görünecek. Bu olayı teleskop ve uygun filtre olmadan göremezsiniz. Bu donanıma sahip olduğunuzu varsayan NASA, olayı Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Pasifik ve Atlantik okyanusları, batı Asya ve Yeni Zelanda’dan görebileceğinizi söylüyor.

Geçiş, sabah saat 6: 35’te CST / 7: 35’te (EST) başlayacak, ancak bazı insanlar görmeden önce Güneş’in kendi zaman dilimlerinde yükselmesini beklemek zorunda kalacak; Bu gibi durumlarda, transit başlamadan önce görünmez. NASA’ya göre, Merkür, Güneş’e en yakın noktada, yaklaşık 09:20 CST / 10:20 AM EST’de olacaktır.

Kendiniz için transit geçişi görüntülemek için doğru donanıma sahip değilseniz NASA size garanti vermiştir. Uzay ajansı da asıl geçişin görüntülerini burada web sitesinde paylaşmayı planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir