En iyi iPad oyunları (Temmuz 2019)

Her ne kadar telefonlar kadar popüler olmasalar da, tabletler de gündelik olarak birçok kişide görebileceğimiz ve kullananların kullanmaktan zevk aldığı bir alet. Genellikle iş amaçlı kullanılan tabletlerden en popüleri diye nitelendirebileceğimiz iPad, gerek sunduğu imkanlarla, gerekse de kolaylığıyla tablet kullanıcılarının göz bebeği. Biz de her zaman iş olmaz diyerek iPad kullanıcıları için oynayabilecekleri birbirinden zevkli oyunları bu yazımızda topladık. İşte iPad üzerinden oynayabileceğiniz en iyi 5 oyun.

NOT: Her ne kadar bu oyunlar iPad’de bulunsalar da içlerinden bazıları Android ve PS4 gibi platformlarda da mevcut.

 

Thimbleweed Park (9.99$)

Thimbleweed Park, endüstrinin en iyi beyinlerinden ikisi tarafından tasarlanan klasik tıkla ve yönet tarzında oynanan mükemmel bir oyun. Ron Gilbert ve Gary Winnick – klasikleşmiş oyunlardan Maniac Mansion ve Monkey Island’ın arkasındaki beyinler – tarafından geliştirilen Thimbleweed Park’ta görünüşe göre bir cinayet olayını çözmeye çalışacağız .

Görünüşe göre‘ diyoruz çünkü oyun başında çabucak bulduğunuz ölü ceset sizin sorunlarınızın en küçüğü olarak karşınıza çıkıyor. Oyunun uzunluğu boyunca, federaller, gelişmekte olan bir oyun geliştiricisi ve şanssız bir palyaço gibi birkaç karakter oynuyorsunuz.

Arayüz, 1980’lerde yayınlanan 8-bit oyunları andıran, bize oyunun gerilimini yansıtan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Thimbleweed Park biraz garip ve bir parça da saçma olabilir. Ancak bu oyun gibi mizah, kara mizah, gerilim ve ilgi çekiciliği bir araya getirebilen çok fazla iPad oyunu yok. Ayrıca hiçbir oyunda güvercin kıyafeti giyen bir tesisatçı ile karşılaşamazsınız.

 

2- Voyageur (3.99$)

Oyunun geliştiricisi tarafından bir RPG oyunu olarak tanımlanan Voyageur, RPG tarzını uzay macerası ile birleştiren bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Hikaye, geminize yabancı bir “İniş Aygıtı” bağlamanızla başlıyor ve ışıktan daha hızlı seyahat etmenizi sağlayan bu aygıt ile beraber yalnızca galaksinin merkezine doğru olan tek yönlü bir yolculuğa çıkıyoruz. Ticaret yapmak, keşfetmek ve yan görevlerde yer almak için oyun boyunca karşımıza çıkan farklı gezegenlerde duruyoruz.

Oyun metin odaklı ve algoritmik olarak oluşturulmuşken, açıklamalar ve olaylar oldukça sık tekrar eder. Yine de, herhangi bir noktada daha önce bir gezegen gördüğünüzü hissederseniz, birkaç dokunuşla bırakabilirsiniz. Ardından yolculuğa devam ederek oyun boyunca bulunmayı bekleyen yeni şeyleri keşfedebilirsiniz. Hayal gücü geniş ve ilginç şeylerden zevk alanlar için Voyageur inanılmaz zevkli bir oyun.

 

3- Love you to Bits

Love You to Bits, android sevgilisinin galaksinin bir çok tarafına dağılmış olan parçalarını toplayıp ona kavuşmaya çalışan bir çocuğu anlatıyor. Daha ilk dakikadan çekici ve ilginç olan konusuna bir de görsellik olarak güzel renkler ve efektler dahil olunca karşımıza çok güzel bir oyun çıkıyor.

Hedef al ve tıkla şeklinde oynanan oyun 2D modeller üzerinden programlanmış. Ancak 3 boyutlu olmasa bile oyunculara sunduğu yaratıcılık ve beceri yetenekleri ile birçok iPad oyunu arasından kolayca sıyrılıyor.

 

4- Device 6 (3.99$)

Device 6, kahramanı Anna’nın kendisini bir gizem zinciri içinde bulduğu ve buradan kurtulmaya çalıştığı bir oyun.Oyunun başında Anna bir adada uyanıyor. Ancak ada nerede? Oraya nasıl gitti? Neden hiçbir şey hatırlamıyor? Bu soruların cevaplarını oyun boyunca arayarak buluyoruz. Oyun, edebiyatı maceracı ile birleştiriyor, yani oyunu oynadığınız süre boyunca oyundaki yazılara ve ip uçlarına dikkat etmelisiniz.

Gerçekten ilham verici bir deneyim olan bu oyun, iOS’un benzersiz ve harika bir şeye nasıl ev sahipliği yapabileceğini gösteren yaratıcı, iddialı ve zekice gerçekleştirilen bir yaratım. Aynı zamanda oyun bazen çok zor olabiliyor. Tavsiyemiz: dikkat edin, notları not edin ve sıkışırsanız ekrandan uzak durun.

 

5- realMyst

realMyst, Mac’in ilk zamanları olan 1990’lardan gelen Myst‘in yeni oyunu. Aynı Myst’te olduğu gibi bir adaya düşen kahramanımızı, kendisine çok ta belirli olmayan ip uçları edinerek bu adada ne yapacağını bulmaya çalışıyor.

Oyunun genel amacı adanın her yanını araştırarak yeni şeyler keşfetmek ve bu keşfettiğimiz şeyleri yolculuğumuz boyunca uygun olan yerlerde kullanmak.

realMyst’te, aynı Device 6‘da olduğu gibi çokça bulmaca ve çözülmesi gereken sır mevcut. Tüm bu sırlarla, gizemlerle ve bulmacalarla uğraşırken elinize bir kağıt kalem almanız ve bunları oyun boyunca yanınızdan ayırmamanız sizin için işleri kolaylaştıracaktır.

 

One Reply to “En iyi iPad oyunları (Temmuz 2019)”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir