Piyasada bulunan en iyi Android Launcher uygulamaları

Uygulama geliştiriciler, Android Launcher uygulamalarını kullanarak Android telefonunuzu kişiselleştirmek için inanılmaz derecede çeşitli seçenekler sunar. Minimalist bir temadan, renklerin çok ağırlıklı olduğu temalara kadar bir çok seçenek mevcuttur. İyi bir launcher ile birlikte sadece temanızı değiştirmekle kalmaz, arama panelleri ve ya akıllı dosya özellikleri gibi fırsatları da sizlere sunar. İşte bu yazımızda sizlere piyasada bulabileceğiniz en iyi ve işlevsel Android Launcher uygulamalarından bahsedeceğiz.

 

1- Pixel Launcher

Google’ın Pixel telefonlarındaki varsayılan başlatıcı olan Pixel Launcher, bildirim noktaları, ekranın en üstünde bulunan mevcut hava durumu, akıllı uygulama önerileri ve tabii ki Google aramasına hızlı erişim gibi temiz, çekici ve hızlı özellikler sunuyor. Google Pixel aygıtlarında ulaşabileceğiniz bu launcherı Android 9 Pie kullanıyorsanız telefonunuza indirebilirsiniz.

 

2- Smart Launcher 5

Smart Launcher 5, uygulamanın altında bulunan “çiçek” denilen sekmesi ile en sık kullandığınız uygulamaları tek elle ulaşabileceğiniz şekilde sıralayan ve uzun zamandır Android Launcherlar arasında çok popüler olan bir uygulamadır. Smart Launcher’ın “çiçek” ızgarası hala mevcut olmakta olup, akıllı arama ve akıllıca düzenlenmiş ve özelleştirilebilir bir uygulama çekmecesi gibi bir çok akıllı özelliği de kullanıcılarına sunuyor. Uyarlanabilir simgeler ve renkler, tamamen yeniden boyutlandırılabilir widget’lar ve daha fazla özelleştirmeler bu uygulamayı mükemmel bir launcher yapmak için yeterli özellikler. Tüm bu özelliklere bedavaya sahip olabilirken 7 dolar değerindeki Pro sürümünü tercih ederek telefonunuz için daha fazla özelleştirmeye sahip olabilirsiniz.

 

3- Hyperion Launcher

Popüler Substratum tema motorunun arkasındaki ekip tarafından hazırlanan, Pixel Launcher benzeri bir başlatıcı olan Hyperion Launcher, çok çeşitli ayarları değiştirmenize izin veren son derece özelleştirilebilir bir Android Launcher uygulamasıdır. Standart duvar kağıtları ve widget’ların yanı sıra, temalar, klasörler, saydamlar, animasyonlar, simge paketleri ve uyarlanabilir simgeler için bir dizi ayar yapılandırabilir. Hyperion, bir ton özelliğini ücretsiz olarak sunar, ancak yazı tipi değişiklikleri gibi daha detaylı özelleştirmeler için uygulama içi satın alma opsiyonu da vardır.

 

4- Niagara Launcher

Niagara, bildirimlerinizi önde ve merkezde tutmak için tasarlanmış yalın bir Android başlatıcısıdır. Bildirimler doğrudan ana ekranınızda görüntülenir; spam ve kalıcı bildirimler otomatik olarak filtrelenir. Uygulama çekmecesi, en sevdiğiniz uygulamaları otomatik olarak sıralandırırken, kullanışlı alfabetik kısayollar da sağlar. Bununla birlikte, Niagara’nın aşırı minimalizmi, çoğu üçüncü parti Android Launcher uygulamalarının aksine, sizleri çok renkli duvar kağıtlarından ya da uygulama simgelerinden uzak tutar

 

5- POCO Launcher

Xiaomi’nin Poco F1’i ABD’de yaygın olarak bulunmayabilir, ancak Play Store’dan Poco Launcher ile birlikte bu telefonun deneyimini yaşayabilirsiniz. Poco Launcher, uygulamaları otomatik olarak İletişim ve Fotoğrafçılık gibi gruplara ayıran akıllı kategori sekmeleriyle tamamlanan bir uygulama çekmecesi sunarak Xiaomi’nin olağan tasarımından bir nebze sapıyor. Başlatıcı, özelleştirilebilir bir ekran düzeni, geçiş efektleri, simge paketi desteği ve bildirim rozetleri sunuyor. Rakip launcherlar kadar derinlemesine özelleştirmeler sunmasa da güzel gözüküyor ve sıralama özellikleiryle telefonunuzu düzenli bir şekilde tutuyor.

 

6- Nova Launcher

Hızlı, şık ve özelleştirilebilir ve uzun süredir piyasada olan Nova Launcher, en iyi modern Android başlatıcı uygulamalarından biri. Nova, geniş görünüm ve uygulama özelleştirmelerini minimum performans etkisiyle dengeleyerek performansı yavaşlatmadan ana ekranınızı tam olarak ayarlamanıza olanak tanır. Renk temalarından simge paketlerine, kaydırılabilir yuvalardan uygulama çekmecesi özelleştirmelerine, klasör ayarlarına ve sonsuz kaydırmaya kadar birçok seçenek vardır. Yine de, yine de, en güçlü özelliklere erişmek istiyorsanız, ücretli sürüm olan Nova Launcher Prime için bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor.

 

7- Big Launcher

Big Launcher yaşlılar, çocuklar ve görme bozuklukları olanlar için tasarlanmıştır. Çağrılar, mesajlaşma, sık kullanılanlar ve uygulamalar gibi genel telefon işlevlerine kolayca erişmek için büyük, basitleştirilmiş arabirim düğmeleri kullanır. Başlatıcı, her şeyden önce kullanımı kolay ve basit olacak şekilde üretilmiştir; bu nedenle,içinde diğer launcherlar gibi fazlaca tema seçeneği bulunmamaktadır. Ancak, daha standart bir telefon arayüzüyle sorun yaşayabilecek arkadaşlarınız ve akrabalarınız için hazırlanmış kullanışlı bir başlatıcıdır.

 

8- Microsoft Launcher

Microsoft, üstün özellikler sunan Arrow Launcher’ı, kendine ait olan Microsoft Launcher’ına yerleştirerek, Arrow’un kompakt, içeriğe duyarlı uygulama sayfalarını ve özelleştirilebilir özelliklerini koruyarak Android telefonunuz ve Windows PC’niz arasındaki etkileşimi geliştirdi. Kullanıcılar telefonlarından hızla fotoğraf çekebilir ve masaüstünde görüntüleyebilir. Ayrıca, PC’de mobilden Edge’e web bağlantıları açabilir veya Office 365 belgelerini PC’lerinden düzenlemeye başlayabilir ve hareket halindeyken cep telefonlarıyla bu işleme devam edebilirler. Bunların tümü, Microsoft’un evrensel arama çubuğuna, özelleştirilebilir temalara ve yapılandırılabilir hareket kontrollerine ek olarak sunulmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir